Intelligens CPC, ECPC jelentése

A Google Ads egy ajánlattételi stratégiáját jelenti az ECPC (enchanced CPC, azaz intelligens CPC), amely a hirdetésed ajánlattételeit automatikusan kezeli, hogy a lehető legtöbb konverziót érhesd el vele. Azoknak hasznos, akik nem akarnak, vagy nem tudnak túl sok időt szánni a hirdetésekre.

Aktív ECPC-nél amennyiben a Google Ads algoritmusa úgy látja, hogy túl alacsony az ajánlat egy jól teljesítő hirdetésre, akkor a Google az ECPC-nek köszönhetően megnöveli a maximális CPC ajánlattételedet. A célja, hogy kevés automatikusan több konverziót szerezhess. Ennek mintájára ha a Google Ads szerint ha a hirdetés nem teljesít jól, akkor annak ajánlatát csökkenti. Akár 0 forintra is.

Tévhit, hogy bárki elkezdheti az ECPC-t, ugyanis az algoritmus a hirdetésvásárlási előzményeid átvizsgálásával dönt. Amennyiben egy új márka vagy és nem volt még Google Ads kampányod, akkor nincsenek is olyan előzményeid, amelyet a Google átvizsgálhatna.

15 konverzió után válik elérhetővé az ECPC, bár a Google javaslata szerint 30 konverzióig érdemes várni. Ebből adódóan az ECPC főleg az olyan márkák számára hasznos, amelyek nagyobb közönséggel és költségkerettel rendelkeznek.

Az egyszerűsége a hátránya is, ugyanis túlságosan leegyszerűsíti a marketinget, amellyel ugyan a Google arra törekszik, hogy több ügyfelet irányítson rád, de ezek minden bizonnyal nem a megfelelő emberek, akik mindannyian a valós ügyfeled közül kerülnek ki. Tehát a Google azt csinálja, hogy megpróbál több kattintást szerezni, de ettől még nem lesz megfelelő ismeretünk a célközönségünkről.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam