Webböngésző leírása

Webböngészők (angolul browser) nevezzük azon azok a programok, amelyek az internetes tartalmakat jelenítik meg, és használhatóvá válnak az internetes szolgáltatások. A webszerverekkel HTTP - vagy most már a biztonságosabb HTTPS - protokollon keresztül kommunikálnak, amelyek segítségével adatokat küldhetnek a webszervereknek, ezáltal weblapokat tölthetnek le róluk. A lapok címét az URL jelöli, ezek segítségével találja meg a webböngésző.

Webböngészőknek két nagy fajája van:

A karakteres böngészők csak HTML és XML tartalmat tudnak értelmezni. Ezek többnyire konzolos felületen futnak, de képesek különböző megoldásokkal grafikák - vagy bármilyen nem szöveges tartalom – külső program segítségével történő megjelenítésére. Mivel többnyire szöveges tartalom megnyitására használjuk, így sebességük általában nagyobb, mint grafikus böngészőké.
Ilyen böngésző pl:
ELinks
Links
Lynx
w3m

A grafikus böngészők használatához fontos, hogy egy grafikus operációs rendszerrel rendelkezzünk. Mac OS, Linux, Microsoft Windows és társai.Ezek a mai leggyakoribb operációs rendszerek. A grafikus böngészők akár önállóan, vagy a beépülő modulok (plug-ineken keresztül) segítségével képeket, videókat vagy épp más alkalmazásokat képesek megjeleníteni. A legelterjedtebb böngészők funkciói természetesen ennél bővebbek.

Ma a legnépszerűbb webböngészők az Apple Safari, a Mozilla Firefox, a Google Chrome és a Microsoft Internet Explorer is.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam