URL jelentése

Az URL, az „uniform resource locator”, azaz „egységes erőforrás-helymeghatározó” kifejezésből ered. Az URL egy olyan egyéni cím, amely segít a böngészőnek lekérni a szerverről a szükséges erőforrást - egy oldalt vagy fájlt. Az URL részei egy IP cím vagy domain, egy port illetve egy protokoll. Ezek a részek megmutatják a webböngésző programnak, hogy honnan és hogyan kérje le a kívánt erőforrást. De rendelkezhet egy adott erőforrás (pl. weboldal) pontos címével, vagy a keresési paraméterekkel. Több módon lehet ezt elérni: könyvjelzőben elmentett címre kattintva, más alkalmazáson keresztül, linkre kattintva vagy egyszerűen begépelve.

Nem tartalmazhat szóközt, és formátuma szerint csak ASCII karakterkódolással működnek, de mivel felépítésükből adódóan más karaktereket is tartalmazhatnak, ezért át kell konvertálni. Ilyenkor lehet az ékezetes betűk helyén % vagy szám.

A legtöbb URL protokollt egy kettőspont és két ferde vonal követ ://. Az URL első fele a protokoll a második az IP cím vagy domain név. A leggyakoribb protokollok:
HTTP és HTTPS - A Hypertext Transfer Protocol és biztonságos változata a HTTP Secure a webes erőforrások azonosítására.

mailto: Email küldésre.

FTP: A File Transfer Protocol fájlátvitelre.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam