Steep-elemzés leírása

A vállalatok elemzésénél 2 dolgot veszünk figyelembe, a mikro-, valamint a makrokörnyezetet. Előbbi a vállalat szűk belső és külső környezete, amelyekre ráhatással van. A mikrokörnyezet elemzését leggyakrabban a SWOT analízissel végezzük, amely magyarul a GYELV elemzés mozaikszóval definiálható.

A vállalatok makrokörnyezetének elemzésére a STEEP-elemzés való. Azokat a gazdasági trendeket és folyamatokat vizsgálja, amelyek nem befolyásolhatók, de hatással vannak az a vállalatra.
A rövidítés a vizsgálni kívánt tényezőket rövidíti.
S: Social – Társadalmi környezet
T: Technological: Technológiai környezet
E: Economic – Gazdasági környezet
E: Environmental – Természeti környezet
P: Political – Politikai és jogi környezet
Gyakran PEST vagy PESTEL-elemzésnek nevezik, de ez a három gyakorlatilag ugyanazt jelenti. Az L betű a Legal (jogi környezet) rövidítése, azaz a PESTEL analízisben külön vesszük a politikai és jogi környezetet. A PEST-elemzésből pedig kimarad a természeti környezet vizsgálata.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam