Scraping jelentése

A scraping, magyarul kaparás vagy lekaparás, de jelen esetben egy online tartalom lemásolását és annak máshol való megjelenítését jelenti. A scraping, vagy web scraping egy webhely adatainak kinyerése. Használható szabályos célokra, hiszen igen hasznos tud lenni, vagy akár lopásra is.

Bár elvégezhető manuálisan,nagyrészt automatizált robotokkal végzik, hiszen sokkal gyorsabban végzik a munkát.

A megadott URL címről a bot letölti a hozzá tartozó oldal HTML kódját, ezután letölti a kívánt adatokat. (Van olyan, amelyik a JavaScript és CSS kódokat is képesek értelmezni, így a teljes tartalmat képesek letölteni). Ez után egy átláthatóbb formátumban (pl. táblázatfájlként) exportálja az adatokat.

A scraping, mint technológia tehát lehet eszköze a tiszta játéknak, de lopásra is használhatják. Például nem túl korrekt egy oldalról letölteni az ott tárolt e-mail címeket, de segít nekünk, ha saját webhelyünk adait akarjuk átmásolni egy új webhelyre.

Email címek kinyerése egy webhelyről (csak hogy a nem éppen tiszta taktikákra is legyen egy példa).
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam