Indexelés jelentése

Az a folyamat, amikor egy keresőmotor felvesz egy webhelyet az indexébe, azaz az adatbázisába.

A keresőmotorok először egy úgynevezett robotot küldenek ki az internetre, ami a webhelyeken található hivatkozásokon keresztül fedez fel új tartalmakat. Miután ezeket a tartalmakat feltérképezte, a robot hozzáadja az oldalt az indexéhez – ezt nevezik indexelésnek.

Hogy a webhely, vagy valamelyik oldala milyen pozícióban jelenik meg a találatok között az adott keresésre, azt a keresőmotorok algoritmusai döntik el. Ezek az algoritmusok kiértékelik az adatbázisban található webhelyeket és megvizsgálják, hogy az egyes webhelyek mennyire van optimalizálva az aktuális kulcsszóra.

Hogy gyorsabban indexelésre kerüljön egy oldal, érdemes a webhelyet beküldeni. Ilyenkor felhívjuk a keresőmotor figyelmét egy új webhelyre, magyarul megkérjük, hogy küldjön oda robotot, ami majd indexeli. Hogy ebbe beleegyezik-e, és ha igen, mikor, az kizárólag a roboton múlik. Ennél gyorsabb és egyszerűbb módszer a gyors indexelésre, ha egy olyan oldalon helyezzük el a linkünket, amelyet a keresők robotjai gyakran látogatnak. Mert ugyanis ha túl sokszor küldünk be egy oldalt, azt a robot spamnek tekintheti és akár le is tilthatja. Fontos, hogy a SEO-val karöltve kerüljön indexelésre az oldal, ugyanis a felhasználók zöme a kereső 2. találati oldalára már nem megy el, így fontos, hogy a találati listán az első 10 hely egyikét birtokoljuk.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam