Beágyazott egyezés leírása

Egy kevésbé ismert kulcsszóegyezési típus a Google Adsnál, amely a kifejezésegyezés és a kizáró egyezés együttes használatával jön létre. Arra hozták létre, hogy a felhasználók csak azokat a hirdetéseket lássák, amelyek a kereséseik alapján relevánsak.

A Google 4 egyezési típust használ relevancia szerint: általános, kifejezésegyezéses, tökéletes, kizáró.

Lássuk egy példán: Igen népszerű keresési kifejezés a tengerparti nyaralás. A hirdető erre 3 féle hirdetést hoz létre, egy általánosat, és kifejezésegyezéseset valamint a tökéletes egyezésest.

Hirdetéscsoport
Általános egyezés (1)
Kifejezésegyezés (2)
Tökéletes egyezés (3)
Kulcsszavak
tengerparti nyaralás

“tengerparti nyaralás”
(beágyazott egyezés)
“tengerparti nyaralás”

-[tengerparti nyaralás]
(beágyazott egyezés)
[tengerparti nyaralás]


Ennek a célja, hogy a felhasználók kizárólag azokat a hirdetéseket lássák, amelyek a keresési kifejezéseik alapján nekik szólnak.

A kulcsszavankból kiindulva egy „tengerparti nyaralás Horvátországban” kifejezésre kereső csak a 2-es hirdetést látja, és nem jelenik meg neki az 1-es hirdetés az általános egyezésben megadott kizáró kifejezésegyezés miatt. Valamint a 3-as hirdetés sem, a kifejezésegyezés 2-es csoportban megadott negatív tökéletes egyezés miatt. Ebből kifolyólag a tengerparti nyaralás kifejezésre csak a 3-as hirdetés jelenik meg.

Bár kevesen használják, sokkal jobban szabályozhatók az AdWords kampányok, és sikeresebbek a nyomonkövetések és optimalizálások is.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam