Beágyazott egyezés jelentése, fogalma

A beágyazott egyezés (nested match) a Google Ads kontextusában a kulcsszavak egyezési típusait jelenti, ahol egyes kulcsszavak specifikusabbak, mint mások, és az egyezési típusok hierarchikus rendszere segít a hirdetések célzásában. A Google Ads-ben több kulcsszó egyezési típus létezik, amelyek különböző szintű kontrollt biztosítanak a hirdetőknek arra vonatkozóan, hogy milyen keresési kifejezések váltják ki a hirdetéseiket.

Google Ads kulcsszó egyezési típusok:
Széles egyezés (Broad Match):

A legkevésbé restriktív egyezési típus, amely a kulcsszavak bármely formájára, szinonimáira, közeli variációira, valamint kapcsolódó keresésekre is megjeleníti a hirdetéseket.
Példa: A „női cipők” kulcsszóval hirdetések jelenhetnek meg olyan kereséseknél is, mint „női sportcipők” vagy „női lábbelik”.
Módosított széles egyezés (Broad Match Modifier):

Az utóbbi években megszűnt, de korábban egy kevésbé restriktív, ugyanakkor a hirdető számára nagyobb kontrollt biztosító típus volt. A "+" jellel jelölt kulcsszavak közelében kellett megjelenniük a keresési kifejezéseknek.
Példa: A „+női +cipők” kulcsszóval hirdetések jelentek meg olyan kereséseknél, mint „női futócipők” vagy „cipők nőknek”.
Kifejezés egyezés (Phrase Match):

A kulcsszavaknak pontos sorrendben kell megjelenniük a keresési kifejezésekben, bár előtte vagy utána más szavak is állhatnak.
Példa: A „női cipők” kulcsszóval hirdetések jelennek meg olyan kereséseknél, mint „olcsó női cipők” vagy „női cipők online”.
Pontos egyezés (Exact Match):

A legrestriktívebb típus, ahol a hirdetések csak akkor jelennek meg, ha a keresési kifejezés pontosan megegyezik a megadott kulcsszóval vagy annak közeli variációjával.
Példa: A „női cipők” kulcsszóval hirdetések csak olyan kereséseknél jelennek meg, mint „női cipők” vagy „női cipő”.
Beágyazott egyezés Google Ads-ben
A beágyazott egyezés Google Ads-ben arra utal, hogy a kulcsszavak egyezési típusai hogyan működnek hierarchikusan együtt, és hogyan fedhetik át egymást. Ez különösen fontos, amikor egy kampányban különböző egyezési típusú kulcsszavakat használunk, mert a Google Ads algoritmusai dönthetnek arról, hogy melyik kulcsszóra jelenjen meg a hirdetés.

Példa:
Tegyük fel, hogy egy hirdető a következő kulcsszavakat használja egy kampányban:

Széles egyezés: női cipők
Kifejezés egyezés: „női cipők”
Pontos egyezés: [női cipők]
Ha egy felhasználó a „női cipők online vásárlás” kifejezésre keres, a hirdetés megjelenhet mindhárom kulcsszóra, de a pontos egyezés lesz a preferált, ha az egyezési típusok prioritása alapján rangsorolunk.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam