Árképzés fogalma

A folyamat során meghatározzuk egy termék megfelelő árát, amely az a legmagasabb összeg, amelyért a legnagyobb profittal eladható egy termék.

Az árképzés komoly odafigyelést igényel, hiszen rengeteg múlik rajta. Fontos figyelembe venni a 20/80-as szabályt, ami azt jelenti, hogy a vásárlók egyötöde termeli az összes jövedelem 80%-át. Tehát ők hajlandók többet költeni.

A marketing előszeretettel alkalmazza azt a trükköt, amelyet dinamikus árazásnak neveznek. Ennek során a termék mellett feltüntetjük, hogy milyen időközönként mennyivel nő egy termék ára. Ez egyfajta ösztönzés, hogy ne késlekedjen a vásárlással.

Az árképzésnek 3 fajtáját különböztetjük meg:

Költségalapú árképzés nem veszi figyelembe a többi hasonló termék árát, hanem tisztán a ráfordított költségekből kalkulálja ki az árat.

Versenyszerű árképzésnél a viszonteladó felméri a versenyhelyzetet, mielőtt megszabná egy termék árát.

Keresletalapú árképzés a növekvő vagy csökkenő kereslet esetében jön elő. ha korlátozott mennyiség áll elő egy bizonyos termékből, akkor annak megemeli az árát, de ha egy termék iránt csökkenni kezd a kereslet, akkor szükségessé válhat alacsonyabb árakat szabni.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam