Ansoff-mátrix jelentése

Az Ansoff-mátrix 4 féle fejlesztési lehetőséget ad meg, hogy milyen alternatív irányokba fejleszthető egy cég tevékenysége. Ennek alapkitétele, hogy legyen felhalmozódott erőforrás.

Elemei: piaci behatolás, piacfejlesztés, termékfejlesztés, diverzifikáció.Termék

Régi

ÚjPiac

Régi

piaci behatolás

termékfejlesztés

Új

piacfejlesztés

diverzifikáció


1. Piaci behatolás: ennek a legkisebb a kockázata, ugyanis ekkor a meglévő (régi) terméket a meglévő piacon szeretné hatékonyabban értékesíteni. Olyan elemei lehetnek, mint a minőségjavítás, az árcsökkentés, a termelékenység növelése vagy a hatékonyabb promóció.

2. Piacfejlesztés: a meglévő terméket szeretnénk az új piaci szegmens részére értékesíteni. Egy magasabb kockázat, hiszen az új piac új kihívásokkal és új fogyasztói szokásokkal jár.

3. Termékfejlesztés: a vállalat új terméket szeretne bevezetni a meglévő piacra. A kockázat újra nő, hiszen előtte nagyon fontos, hogy a fogyasztói igényeket megfelelően felmérjük.

4. Diverzifikáció: a legnagyobb kockázatú lépés, ugyanis a vállalat új termékkel egy új piaci szegmensre kíván belépni, ahol új kihívásokkal találkozik.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam