Termék fogalma

Minden olyan dolog, amelyért egy ügyfél hajlandó fizetni és számára érték. A legnépszerűbb elkülönítés szerint lehet fogyasztói, ipari, digitális, illetve szolgáltatásként értékesített termék. Tehát lehet egy motor de egy online tanácsadás is.

Értékei alapján lehet alaptermék. Az az alap funkció, alapérték, amelyet kifejt. Pl. a Coca-Cola alap funkciója is a szomjoltás. A második szinten az alaptermék értékei formát kapnak (ízt, színt, csomagolást, stb.) Ez bővített szolgáltatásokkal tovább növelhető értéket ad.

Jellegük szerint 4 fajtája lehet:

fogyasztói termék: ha a termék felhasználója a fogyasztó, akkor az fogyasztói termék. Üzleti termék akkor válik belőle, ha egy cég vagy vállalat használja. Egyes termékek egyszerre mindkét kategóriában is jelen vannak (számítógépmonitor).

ipari termék: itt is van átjárás, mert ha valakinek otthon hobbiból van laptopja, az fogyasztói termék, de ha valakinek munkaeszköze, akkor az ipari termék lesz.

digitális termék: digitálisan készül el, és egy másik eszköz szükséges ahhoz, hogy használni tudjuk. Ilyen lehet egy webhely, egy online fotó, videó vagy táblázat is.

szolgáltatás: nem kézzel fogható termék, de mégis ide tartozik. Ezek általában nem tárolható dolgok. Pl. online oktatás vagy csomagküldés.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam