Marketing funnel fogalma

Marketing funnel vagy magyarul marketing tölcsér. A fogalmat St Elmo Lewis hozta létre 1898-ban az értékesítés lépcsőire. Az újságok, majd a rádió, tévé és végül az online lehetőségek mind formálták az évtizedek alatt, de a koncepció ugyanaz: a tölcsér tetején lévő piac felé vezető lépcsőfokokra a különböző marketing módszerek milyen hatékonysággal juttatják el a potenciális vásárlókat? Azért kapta a tölcsér nevet, mert az előrehaladásban folyamatosan vesztünk el vásárlókat. A marketing funnel legszélesebb része jelöli az összes olyan vásárlót, akit képesek vagyunk elérni. Azok, akik látják a hirdetéseinket, csak egy része fogja megnézni a terméket, így a következő lépcsőfok már keskenyebb lesz. Ha meg is nézte, nem biztos, hogy kosárba rakja, vagy ha igen, onnan is kikerülhet még. Így lesz a tölcsér egyre keskenyebb.

Ami miatt sokat veszített a jelentőségéből, hogy lemorzsolódottnak tekint mindenkit, aki bizonyos lépcsőfokok után nem megy tovább, és nem látja meg benne a marketing potenciált.

De azzal a helyzettel sem tud mit kezdeni - ami papíron egy pozitív marketing aktus - , hogy megtörtént a vásárlás (ez a pozitív), majd utána visszaküldte a terméket és mindenhol szidja azt.

Ezért ma már stratégiai értelemben már nemigen használatos.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam