Keresőmotor (search engine) jelentése, fogalma

A keresőmotor (angolul "search engine") egy olyan szoftverrendszer, amely segíti a felhasználókat információk keresésében az interneten. A keresőmotorok indexelik a weboldalakat, hogy gyorsan és hatékonyan megtalálják a releváns információkat a felhasználók által beírt keresési kifejezések alapján. A legismertebb keresőmotorok közé tartozik a Google, a Bing és a Yahoo.

Hogyan Működik

Web Crawling: A keresőmotorok speciális programok, úgynevezett "robotok" vagy "botok" segítségével feltérképezik az internetet, és összegyűjtik az elérhető weboldalak tartalmát. Ezt a folyamatot "web crawling" vagy "spidering" néven ismerik.

Indexelés: Az összegyűjtött adatok alapján a keresőmotorok adatbázist építenek, amelyben a weboldalak tartalmát rendszerezik és tárolják. Ez az indexálás lehetővé teszi, hogy a keresőmotor gyorsan hozzáférjen az információkhoz keresés közben.

Keresés és Rangsorolás: Amikor egy felhasználó beír egy keresési kifejezést, a keresőmotor az index alapján megkeresi a releváns találatokat. A találatokat rangsorolja különböző algoritmusok alapján, amelyek figyelembe veszik többek között a tartalom relevanciáját, minőségét, frissességét és a felhasználói élményt.

Főbb Jellemzők
Relevancia: A keresőmotorok célja, hogy a felhasználók számára a legrelevánsabb találatokat nyújtsák a keresési kifejezések alapján.
Algoritmusok: A keresőmotorok összetett algoritmusokat használnak a találatok rangsorolására. Ezek az algoritmusok folyamatosan fejlődnek és finomodnak.
Felhasználói Élmény: A keresőmotorok arra törekszenek, hogy gyors és könnyen használható keresési élményt nyújtsanak.

Előnyök
Gyors Információelérés: A keresőmotorok lehetővé teszik, hogy a felhasználók gyorsan megtalálják az információkat az interneten.
Széles Körű Adatbázis: A keresőmotorok hatalmas mennyiségű adatot indexelnek, így szinte bármilyen témában találhatók információk.
Folyamatos Fejlődés: A keresőmotorok algoritmusai folyamatosan fejlődnek, hogy még pontosabb és relevánsabb találatokat nyújtsanak.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam