Keresőmotor jelentése

A keresőmotor olyan eszköz, amellyel az interneten a felhasználók információkat kereshetnek. A keresőmotorok saját adatbázissal rendelkeznek és saját rangsort készítenek az internetes tartalmakról, amelyeket aztán a találati oldalon jelenítenek meg.


1990-ben az Archie Query Form volt az első internetes kereső, amely FTP webhelyek keresésére szolgált, és a találatokat listázta. 1996-ban jelent meg a Google elődje, a BackRub, amely már visszahivatkozásokat is használt algoritmusában. Később a Google PageRank algoritmusa is ilyen linkeket használt a rangsoroláshoz. A Google 1998-ban indult, és gyorsan a világ legnagyobb és legforgalmasabb keresőmotorjává vált – amit azóta is tart. Mellette a legnépszerűbb keresők a Bing, a Yahoo!, illetve a DuckDuckGo.

Módszerük eltérő, de 3 alapelv mentén haladnak, amelyek időben is egymásra épülnek:

Feltérképezés: A keresőmotorok robotokkal, vagy pókokkal felfedezik (feltérképezik) az internet webhelyeit és azok weboldalait. Követik oldalról oldalra az elhelyezett hivatkozásokat.

Indexelés: Ha a robot feltérképezett egy új oldalt, indexeli azt: azaz az oldal adatai és tartalma bekerülnek a keresőmotor adatbázisába. A robotok bizonyos időközönként visszatérnek, és feltérképezik és indexelik az új tartalmakat.

Rangsorolás: Az indexelés után a tartalom készen áll arra, hogy a keresőben a találati oldalon megjelenjen. Hogy hányadik rangsorban, azt a keresőmotor saját algoritmusa dönti el. A rangsoroló algoritmus több tucat szempontot vesz figyelembe, amelyet persze nem árulnak el. Egyesek szerint például a Google több, mint kétszáz ilyen szempont alapján dönt. ilyenek relevancia, a tartalom minősége és az oldal használhatósága is. Ehhez szükséges a megfelelő SEO is.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam