Kémprogram leírása

A kémprogram (spyware) rosszindulatú számítógépes szoftver, amely észrevétlenül kerül az eszközre és észrevétlenül működik, hogy adatokat lopjon vagy kárt tegyen.

A kémprogramok főbb típusai:

Reklámprogram (adware): a böngészési előzményeink alapján relevánsnak gondolt hirdetésekkel bombáznak, amely teljesen lelassíthatja az eszközünket.

Trójai (trojan): biztonságos szoftvernek látszanak, sokszor egy bővítmény frissítéseként jelennek meg (Adobe Flash, esetleg Java). A legérzékenyebb személyes adatokat próbálják ellopni a felhasználótól, például bankkártya adatokat vagy jelszavakat.

Nyomkövető süti (tracking cookie) az online tevékenységek alapján küldenek releváns hirdetéseket. Hasonlít az adware-re, de ezek nem különálló programok.

Rendszerfigyelő (system monitor) az egyik legkártékonyabb, mert mindent lát, amit az eszközön végzünk. A gépeléstől kezdve a fájlokat és a különböző adatainkat.

Leggyakrabban így kerülnek az eszközünkre:
- felugró ablakra való rákattintással,
- nem biztonságos szoftver letöltésével, ismeretlen feladótól származó vagy gyanús tárggyal érkező email megnyitásával
- kalóztartalmak letöltésével;

Fertőzöttség jele:
- lassulás vagy gyakori összeomlás,
- tárhelyvesztés fájlmásolás nélkül,
- kéretlen felugró ablakok, akár internetböngészés nélkül is.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam