Breadcrumb jelentése

A breadcrumb magyarul kenyérmorzsát jelent. Egy olyan navigációs sémára utal, amellyel a felhasználó mindig tisztában van, hogy épp hol tartózkodik egy weboldalon. Általában a nagy méretű weboldalakon találkozhatunk vele, ahol sok tartalom hierarchikus sorban áll egymás alatt. A gyorsabb áttekintés miatt a breadcrumb segít, hogy épp melyik szinten tartózkodunk, és könnyen visszaléphetünk a felettünk lévő szinte. Ezzel nem csak gyorsítjuk és egyszerűsítjük a böngészést, de ezáltal a felhasználói élmény is javul, amely a Google rangsorolási szempontjai között fontos helyen szerepel.

A legjellemzőbb példa erre a webshopok, ahol több, egymásba épülő alkategória található meg.

A breadcrumb navigáció legegyszerűbb formája a > jellel elválasztott hiperhivatkozások, így egy kattintással megoldott a navigáció.

Típusai:

A helyalapú breadcrumb sávok a két, vagy több szintű weboldalakra jellemző, és azt mutatják meg a felhasználónak, hogy melyik hierarchikus szinten jár a weboldalon.

A tulajdonságalapú breadcrumbok szintenként szűkítik a tartalmakat. Ez a jellemző leginkább a webshopokra.

Az útvonalalapú breadcrumbok azt mutatják meg, milyen útvonalon haladt a felhasználó.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam