ALT tag jelentése, fogalma

Az ALT tag, vagy más néven ALT attribútum, egy HTML kódban használt elem, amelyet képek leírására használnak. Az "ALT" a "képalternatíva" (alternate text) rövidítése, és arra szolgál, hogy szöveges leírást biztosítson a képekhez. Ez a leírás különösen fontos, amikor a képek valamilyen okból nem jelennek meg a felhasználók számára, például ha lassú az internetkapcsolat, hibás a képfájl, vagy ha a felhasználó látássérült és képernyőolvasó programot használ.

Az ALT tagnek több lényeges funkciója van az internetes kommunikáció és a weboldalak fejlesztése terén:

Hozzáférhetőség: Az ALT tag segít a látássérült felhasználóknak megérteni egy weboldalon lévő vizuális tartalmat. A képernyőolvasók felolvassák az ALT szöveget, így tájékoztatják a felhasználót a kép tartalmáról.
Keresőmotor-optimalizálás (SEO): Az ALT tag hozzájárul a weboldal SEO-jához, mivel a keresőmotorok, mint a Google, használják ezeket a leírásokat a képek tartalmának megértésére. Ez elősegíti a képek indexelését és jobb rangsorolását a képes keresési eredményekben.
Pótlék esetén: Amikor egy kép nem töltődik be helyesen, az ALT szöveg jelenik meg helyette, ami tájékoztatja a felhasználót arról, hogy mi kellett volna ott lennie. Ez javítja a felhasználói élményt és segíti a weboldal használhatóságát.
Egy hatékony ALT tag rövid és tárgyilagos, közvetlenül leírja a kép tartalmát vagy funkcióját, és ha szükséges, tartalmazza a releváns kulcsszavakat, amelyek segítik a weboldal SEO-jának javítását. Például egy e-commerce webhelyen egy termékfotó ALT tagje lehet: "Fekete Nike futócipő elölnézetben". Ez nemcsak informatív, hanem optimalizálja is a képet a "Nike futócipő" keresési kifejezésre.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam