Adatvédelmi nyilatkozat tartalma

Egy digitálisan elérhető dokumentum, amely rögzíti, hogy az adott weboldal milyen adatokat gyűjt be és kezel a látogatóiról, és ezeket hogyan védi és hogyan kezeli. Ezzel fontos, hogy a látogatóink tisztában legyenek. Ezért a legtöbb weboldal - pl. webshopok - visszaigazolást kér a látogatóitól, hogy megértették az adatkezelési tájékoztatót.

Személyes adat a felhasználók neve, címe (lakcím és email cím), IP-címe, telefonszáma, születési dátuma, bankkártyaszáma, stb. Az adatvédelmi nyilatkozatban az is szerepel, hogy mit tehetnek a felhasználók, ha egy cég nem megfelelően jár el.

Minden ország webhelyeinek jogi kötelessége adatvédelmi nyilatkozatukat közzétenni. Ezek országonként eltérőek lehetnek, azonban vannak kötelező elemek.

Az Európai Gazdasági Térségbe (EGT) tartozó országoknak (köztük Magyarországnak is) hét fő elvnek kell megfelelniük. Ezek rögzítik, hogy
csak a webhely használatához nélkülözhetetlen adatokat gyűjthetik
hogyan férhetnek hozzá a felhasználók a róluk tárolt adatokhoz;
hogyan kell védeni a tárolt adatokat
hogyan vonható felelősségre a begyűjtő fél

2016 májusában a GDPR megjelenésével minden tagállamban szabványosította ezeket az előírásokat. Függetlenül attól, hogy webhelyüket melyik harmadik országban (USA, Kanada, Ausztrália, stb.) regisztrálták be, a GDPR minden olyan cégre vonatkozik, amely webhelye az európai felhasználók számára is elérhető, és adatokat gyűjthet az európai felhasználókról.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam