Dropshipping útmutató (2024)

Dropshipping útmutató (2024)

A dropshipping egyre népszerűbb üzleti modell, amely lehetővé teszi az online kereskedők számára, hogy saját készlet nélkül értékesítsenek termékeket. Ebben az útmutatóban bemutatjuk a dropshipping jelentését és előnyeit, valamint rávilágítunk a lehetséges hátrányokra is. Megtudhatod, hogyan válassz megbízható dropshipping beszállítót, és áttekintjük a legjobb magyar és külföldi dropshipping szolgáltatókat. Emellett hasznos tippeket nyújtunk ahhoz, hogyan válassz megfelelő dropshipping partnert. Végül összefoglaljuk azokat a kulcsfontosságú pontokat, amelyeket érdemes szem előtt tartani a sikeres dropshipping üzlet felépítése során.

Dropshipping jelentése

Dropshipping útmutató

A dropshipping egy olyan üzleti modell, ahol az online kereskedő anélkül értékesíti a termékeket, hogy azok fizikai készletét tárolná. Ehelyett a kereskedő a megrendeléseket továbbítja egy harmadik fél beszállítónak, aki közvetlenül a végfelhasználónak szállítja ki az árut. Ez az üzleti modell lehetővé teszi az alacsony induló költségeket és a készletkezelés kihagyását, ami különösen vonzóvá teszi a kezdő vállalkozók számára.

A dropshipping modell előnyei közé tartozik a rugalmasság és a skálázhatóság. A kereskedők számos terméket kínálhatnak anélkül, hogy aggódniuk kellene a raktárkészlet miatt. Továbbá, mivel a beszállító kezeli a szállítást és a készletet, a kereskedő több időt fordíthat a marketingre és az ügyfélszolgálatra.

Példák a dropshipping platformokra: Shopify, Oberlo, és AliExpress. Ezek a platformok lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy könnyen összekapcsolják áruikat a beszállítókkal és automatizálják a rendelési folyamatokat.

Dropshipping előnyei

Drophipping előnye és hátránya

A dropshipping modell számos előnnyel jár, ami vonzóvá teszi mind a kezdő, mind a tapasztalt vállalkozók számára. Íme néhány kiemelkedő előny:

 1. Alacsony induló költségek: Mivel nem szükséges nagy tőkebefektetés a készletre, a dropshipping lehetővé teszi, hogy alacsony induló költséggel indítsd el az üzletedet. Csak egy online áruház létrehozása és a marketing költségek fedezése szükséges.

 2. Minimális kockázat: A készlet kezelésének elkerülésével csökkenthetők a készlethez kapcsolódó kockázatok, mint például a túl sok készlet felhalmozása vagy a nem eladott termékek. A dropshipping modellben csak akkor fizetsz a termékekért, amikor a vásárló már megrendelte azokat.

 3. Széles termékválaszték: A dropshipping lehetővé teszi, hogy széles termékválasztékot kínálj anélkül, hogy fizikailag tárolnád azokat. Ezáltal könnyen bővítheted a kínálatodat és gyorsan alkalmazkodhatsz a piaci igényekhez.

 4. Rugalmasság és mobilitás: A dropshipping üzleti modell rugalmasságot és mobilitást biztosít, mivel bárhonnan működtetheted az üzletedet, ahol van internetkapcsolat. Ez különösen előnyös azoknak, akik otthonról szeretnének dolgozni vagy gyakran utaznak.

 5. Skálázhatóság: A dropshipping lehetőséget nyújt az üzleted gyors és hatékony skálázására. Mivel a beszállítók kezelik a logisztikát, te több időt fordíthatsz az üzleted fejlesztésére és a marketingre.

Dropshipping hátrányai

Míg a dropshipping számos előnnyel rendelkezik, vannak hátrányai is, amelyeket érdemes figyelembe venni, mielőtt belevágnál ebbe az üzleti modellbe:

 1. Alacsonyabb profitmargó: Mivel nem vásárolsz nagy mennyiségben termékeket, a beszerzési költségek magasabbak lehetnek, ami alacsonyabb profitmargóhoz vezethet. Emellett a verseny miatt gyakran alacsonyabb áron kell kínálni a termékeket, hogy vonzóvá tegyék azokat a vásárlók számára.

 2. Korlátozott készletkontroll: Mivel nem te kezeled közvetlenül a készletet, előfordulhat, hogy a beszállítód kifogy egy adott termékből, ami késedelmekhez vezethet. Ez különösen problémás lehet, ha a beszállítód nem tájékoztat időben a készletváltozásokról.

 3. Logisztikai és szállítási problémák: A beszállítók eltérő szállítási idők és politikák szerint dolgoznak, ami bonyolulttá teheti a szállítási folyamatot. Ha több beszállítóval dolgozol együtt, előfordulhat, hogy egy rendelés több csomagban érkezik meg, ami növelheti a szállítási költségeket és bonyolíthatja az ügyfélszolgálatot.

 4. Minőségellenőrzés hiánya: Mivel nem látod közvetlenül a termékeket, mielőtt azok a vásárlóhoz kerülnének, nehezebb biztosítani a minőségüket. Ha a termékek nem felelnek meg a vásárlók elvárásainak, az negatív véleményekhez és visszatérítési igényekhez vezethet.

 5. Verseny: A dropshipping modell könnyen elérhetővé teszi az online kereskedelem indítását, ami növeli a piaci versenyt. Ahhoz, hogy kiemelkedj a versenytársak közül, különösen ügyesen kell marketingelned és ügyfélszolgálatot nyújtanod.

Hogyan válassz dropshipping beszállítót?

A megbízható dropshipping beszállító kiválasztása az egyik legfontosabb lépés a sikeres dropshipping üzlet felépítése során. Íme néhány tipp, hogy hogyan válaszd ki a megfelelő beszállítót:

 1. Kutatás és értékelés: Az első lépés a potenciális beszállítók alapos kutatása. Olvasd el a véleményeket és értékeléseket, és keresd meg azokat a beszállítókat, akik jó hírnévvel rendelkeznek. Használd a dropshipping platformok keresőit, mint például az AliExpress, Oberlo vagy SaleHoo, hogy megtaláld a legjobban értékelt beszállítókat.

 2. Termékminőség: A beszállítók kiválasztásánál a termékek minősége kiemelten fontos. Kérj termékmintákat, hogy személyesen is meggyőződhess a minőségről, mielőtt nagyobb mennyiségben rendelnél. Egy jó minőségű termék csökkenti a visszaküldési arányt és növeli az ügyfelek elégedettségét.

 3. Szállítási idő és költségek: A szállítási idő és költségek kritikus szempontok a dropshipping beszállító kiválasztásánál. Olyan beszállítót válassz, aki gyors és megbízható szállítást kínál versenyképes áron. Ellenőrizd, hogy a beszállító nyomon követési lehetőséget biztosít-e, és hogy van-e tapasztalata nemzetközi szállításban.

 4. Kommunikáció és ügyfélszolgálat: A jó kommunikáció elengedhetetlen a hatékony üzleti kapcsolathoz. Olyan beszállítót válassz, aki gyorsan és hatékonyan válaszol a kérdéseidre, és rendelkezik jó ügyfélszolgálati rendszerrel. A hatékony kommunikáció segít a problémák gyors megoldásában és az üzlet zökkenőmentes működésében.

 5. Szerződési feltételek: Alaposan olvasd el a beszállító szerződési feltételeit, különösen a visszaküldési és visszatérítési politikát. Győződj meg róla, hogy a feltételek megfelelőek számodra és az üzleted számára. A tiszta és átlátható szerződési feltételek elengedhetetlenek a hosszú távú együttműködéshez.

Magyar és külföldi dropshipping szolgáltatók

A megfelelő dropshipping szolgáltató kiválasztása kulcsfontosságú a sikeres üzletmenethez. Magyarországon és külföldön is számos megbízható szolgáltató közül választhatsz. Íme néhány ajánlott szolgáltató:

Magyar dropshipping szolgáltatók

 1. Webshippy: A Webshippy Magyarország egyik vezető dropshipping szolgáltatója. Széles termékválasztékkal rendelkeznek, és lehetőséget biztosítanak a termékek gyors és megbízható kiszállítására. Integrációjuk számos e-kereskedelmi platformmal egyszerűvé teszi a folyamatokat.

 2. B2B Europe: A B2B Europe szintén népszerű választás a magyar dropshipping kereskedők körében. Széles körű termékportfólióval rendelkeznek, és rugalmas szállítási megoldásokat kínálnak. Különösen erősek az elektronikai cikkek területén.

Külföldi dropshipping szolgáltatók

 1. AliExpress: Az AliExpress az egyik legnagyobb nemzetközi dropshipping szolgáltató, amely számos termékkategóriát kínál. Könnyen integrálható e-kereskedelmi platformokkal, és megbízható szállítást biztosít világszerte.

 2. Oberlo: Az Oberlo egy dropshipping alkalmazás, amely a Shopify platformmal integrálható. Lehetővé teszi, hogy egyszerűen találj és importálj termékeket az AliExpressről. Az Oberlo segítségével automatizálhatod a rendelési folyamatokat.

 3. SaleHoo: A SaleHoo egy online piac, amely összekapcsolja a kereskedőket megbízható dropshipping beszállítókkal. Széles termékválasztékkal és részletes beszállítói információkkal rendelkezik, ami megkönnyíti a megfelelő partner kiválasztását.

 4. Printful: A Printful különösen népszerű a print-on-demand termékek (például egyedi pólók, bögrék) területén. Könnyen integrálható számos e-kereskedelmi platformmal, és kiváló minőségű nyomtatási szolgáltatásokat kínál.

Ezek a szolgáltatók különböző előnyöket kínálnak, így érdemes alaposan megvizsgálni, melyik felel meg leginkább az üzleti igényeidnek.


Hogyan válassz dropshipping partnert?

A megfelelő dropshipping partner kiválasztása alapvetően befolyásolhatja az üzleted sikerét. Íme néhány tipp, amely segít a legjobb partner kiválasztásában:

 1. Megbízhatóság és hírnév: Egy megbízható dropshipping partner elengedhetetlen az üzleted számára. Keresd meg azokat a partnereket, akik jó hírnévvel rendelkeznek és pozitív visszajelzéseket kaptak más kereskedőktől. Olvasd el az értékeléseket és véleményeket az olyan oldalakon, mint a Trustpilot vagy a BBB (Better Business Bureau).

 2. Termékválaszték és minőség: Győződj meg róla, hogy a partner kínálata megfelel az üzleted profiljának és a vásárlóid igényeinek. Kérj termékmintákat, hogy ellenőrizhesd a minőséget, és válassz olyan partnert, aki kiváló minőségű termékeket kínál.

 3. Szállítási feltételek: Vizsgáld meg a partner szállítási feltételeit, beleértve a szállítási időket, költségeket és a nyomon követési lehetőségeket. Olyan partnert válassz, aki gyors és megbízható szállítást biztosít, és képes tartani az ígért határidőket.

 4. Árazás és haszonkulcs: A dropshipping partnerek árazása és a haszonkulcsok nagyban befolyásolhatják a profitot. Győződj meg róla, hogy a partner versenyképes áron kínálja a termékeket, és lehetőséget biztosít a megfelelő haszonkulcs elérésére. Ne felejtsd el figyelembe venni az esetleges rejtett költségeket is, mint például a szállítási vagy kezelési díjak.

 5. Kommunikáció és támogatás: A jó kommunikáció és támogatás elengedhetetlen egy sikeres dropshipping üzlethez. Válassz olyan partnert, aki gyorsan válaszol a kérdéseidre, és rendelkezik hatékony ügyfélszolgálati rendszerrel. Ez segít abban, hogy gyorsan megoldhasd a felmerülő problémákat és zavartalanul működtesd az üzletedet.

 6. Technológiai integrációk: Olyan partnert válassz, aki könnyen integrálható a webshopod platformjával. A zökkenőmentes technológiai integráció lehetővé teszi a rendelési folyamatok automatizálását és a készletkezelés egyszerűsítését.

Összefoglalás

A dropshipping egy vonzó üzleti modell, amely lehetővé teszi, hogy alacsony induló költségekkel és minimális kockázattal indíts online kereskedelmi vállalkozást. Az előnyök között szerepel az alacsony induló költség, a minimális kockázat, a széles termékválaszték, a rugalmasság és a skálázhatóság. Ugyanakkor, vannak hátrányai is, mint az alacsonyabb profitmargó, a korlátozott készletkontroll, a logisztikai és szállítási problémák, a minőségellenőrzés hiánya és a verseny.

A sikeres dropshipping üzlet felépítéséhez fontos, hogy megbízható beszállítókat és partnereket válassz, akik jó hírnévvel és kiváló termékminőséggel rendelkeznek. Továbbá, érdemes alaposan megvizsgálni a szállítási feltételeket, a kommunikációs képességeket és a technológiai integrációkat.

Magyarországon és külföldön is számos dropshipping szolgáltató áll rendelkezésre, így könnyen megtalálhatod a legmegfelelőbb partnereket. A Webshippy és a B2B Europe például népszerű választás Magyarországon, míg az AliExpress, az Oberlo, a SaleHoo és a Printful nemzetközi szinten kínálnak megbízható megoldásokat.

Az alábbi tippek és források segítségével könnyebben eligazodhatsz a dropshipping világában és sikeresen építheted fel saját online üzletedet.

Feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelemre, ahol rendszeresen olvashatsz aktuális újdonságokról. iparági hírekről, de konkrét esettanulmányokkal, elemzésekkel, sztorikkal is találkozhatsz.

Sikeres feliratkozás

Sikeres feliratkozás

Köszönöm, hogy feliratkoztál!

Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam