Árösszehasonlító oldalak Magyarországon

Árösszehasonlító oldalak Magyarországon

Az Árfigyelő összehasonlíthatóvá teszi a termékek árait, így a vásárlók könnyedén megtalálhatják a legjobb ajánlatokat, hogy pénzt és időt spóroljanak.

Vásárlás pszichológiája

A vásárlás pszichológiája egy rendkívül összetett és érdekes terület, amely számos pszichológiai tényezőt foglal magában. A fogyasztói döntéshozatal során számos belső és külső tényező befolyásolja azt, hogy egy személy hogyan választja ki és vásárolja meg a termékeket. Az egyik legfontosabb tényező az ár, amely gyakran kulcsfontosságú szerepet játszik a vásárlók döntésében.

Az árösszehasonlító oldalak fontos szerepet töltenek be a vásárlás pszichológiájában. Ezek az oldalak lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyen összehasonlítsák az árakat és a termékeket különböző kiskereskedők között. Ez segít a vásárlóknak abban, hogy átláthatóbb képet kapjanak az elérhető lehetőségekről, és segíti őket abban, hogy a legjobb ár-érték arányú termékeket válasszák ki.

Az árösszehasonlító oldalak használata olyan pszichológiai mechanizmusokra épít, mint például a választás paradoxona és a társadalmi bizonyítékok hatása. A választás paradoxonával összefüggésben a túl sok választék gyakran megnehezítheti a döntéshozatalt, míg az árösszehasonlító oldalak lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyen összehasonlítsák az árakat és szűrjék az eredményeket az igényeik szerint.

Árösszehasonlító oldalak


Az árösszehasonlító oldalak olyan online platformok, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy összehasonlítsák az árakat és a termékeket különböző kiskereskedők között. Ezek a platformok általában részletes keresési funkciókkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy pontosan meghatározzák az igényeiket és preferenciáikat.

Az árösszehasonlító oldalak számos előnnyel járnak mind a fogyasztók, mind a kiskereskedők számára. A fogyasztók számára ezek az oldalak lehetővé teszik, hogy könnyen megtalálják a legjobb árakat és ajánlatokat a kívánt termékekre, miközben időt és energiát takarítanak meg a vásárlás során. A kiskereskedők számára az árösszehasonlító oldalak lehetőséget nyújtanak arra, hogy szélesebb közönséget érjenek el és növeljék az eladásaikat, miközben versenyképes árakat kínálnak.

Az árösszehasonlító oldalak segítenek csökkenteni a vásárlók keresési időt és energiát, miközben lehetővé teszik számukra, hogy a lehető legjobb döntést hozzák meg a vásárlás során. Ezáltal hozzájárulnak a vásárlói elégedettség növeléséhez és a kiskereskedők versenyképességének javításához a piacon.

Google Shopping


A Google Shoppingot eredetileg a Google Froogle néven indították 2002-ben. A célja az volt, hogy egy olyan platformot kínáljon, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy online árakat keressenek és összehasonlítsanak különböző termékekre. A Google Froogle volt az első olyan szolgáltatás, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy közvetlenül a Google keresőből vásároljanak.

A Google Shopping megalkotásának fő oka az volt, hogy segítse a felhasználókat abban, hogy gyorsan és hatékonyan keressenek termékeket és összehasonlítsák az árakat online. A platform lehetővé tette a felhasználók számára, hogy könnyen böngésszenek a különböző kiskereskedők és online áruházak kínálatában, és megtalálják a legjobb ajánlatokat.

Az idő múlásával a Google Shopping fejlődött és változott, hogy még jobban megfeleljen a felhasználók és a kiskereskedők igényeinek. A neve is többször változott, és különböző funkciókat adtak hozzá, például a "Terméklisták" funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerre több terméket és árat hasonlítsanak össze.

Ez a szolgáltatás egyfajta virtuális bevásárlóközpontként működik, ahol a felhasználók számos kiskereskedőtől és online áruháztól származó termékeket találhatnak. A Google Shopping platformján a felhasználók egyszerűen kereshetnek különböző termékekre, például ruhákra, elektronikai cikkekre, háztartási eszközökre és sok másra. A keresési eredményekben a felhasználók részletes információkat találnak a termékekről, beleértve a termék nevét, képét, árát és a kiskereskedő nevét.

Az egyik jellemző előnye a Google Shoppingnek, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a keresési eredményekből vásároljanak anélkül, hogy el kellene hagyniuk a Google felületét. Ez gyorsabb és kényelmesebb vásárlási élményt nyújt a felhasználóknak, miközben lehetővé teszi számukra, hogy könnyen összehasonlítsák az árakat és megtalálják a legjobb ajánlatokat.

Emellett a Google Shopping platformjának része a "Terméklisták" funkció is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy összehasonlítsák a termékeket és az árakat több kiskereskedőnél egyszerre. Ez segíti a vásárlókat abban, hogy még átfogóbb képet kapjanak az elérhető lehetőségekről, és könnyebben megtalálják a legjobb ajánlatokat.

Összességében a Google Shopping egy hatékony és kényelmes módszer arra, hogy a felhasználók könnyen kereshessenek és vásároljanak különböző termékeket online, miközben segít a kiskereskedőknek is abban, hogy szélesebb közönséget érjenek el és növeljék az eladásaikat a Google keresőből.

Árukereső

Az Árukereső havi átlagosan 12 millió látogatót vonz, több mint 15 millió terméket kínálva, és együttműködik több mint 3500 webáruházzal. A termék adatlapján a vásárlók megtalálják a termék leírását és képét, valamint az ársávot, amelyben az adott termék mozgott. Az Árukereső kiemelkedik a főbb árösszehasonlító oldalak közül, mivel saját, letölthető árösszehasonlító alkalmazással rendelkezik.

A felhasználók lehetőséget kapnak a termékek és a webáruházak értékelésére, ami nagy előnyt jelent, mivel ezek az értékelések nélkülöznek mindenféle erőltetett marketinget. Ezenkívül az előnyös lehetőség, hogy licitet állíthatsz be az adott termékkategóriára. Fontos, hogy a webáruházad feedje, legyen az XML vagy CSV formátumban, magas minőségű legyen, és tartalmazza az összes olyan adatot, amely megkönnyíti a termékek párosítását, így minden terméked megjelenhet az oldalon.

Árukereső.hu


Az Árukereső optimalizálása

Az Árukeresőn megjelenő termékek optimalizálhatók. Egy előfizetéssel rendelkező alkalmazás segítségével pontosabban és hatékonyabban állíthatod be és optimalizálhatod a termékeket, költéseket és konverziókat. Például kiemelheted azokat a termékeket, amelyeket többen vásárolnak, és kikapcsolhatod azokat, amelyekre csak érdeklődnek a weboldaladon, de nem válnak vásárlássá. 

Árgép


Az Árgép.hu havi átlagban 3 millió látogatót vonz, ami jelentős forgalmat képvisel az online vásárlási piacon. Bár a platform körülbelül 2000 webáruházzal működik együtt, termékválasztéka közelíti az Árukeresőét a Similarweb adatai szerint. Kiemelendő, hogy az Árgép.hu fókuszkategóriája a számítástechnika, ezért ha egy webáruház számítástechnikai termékeket kínál, vagy ehhez kapcsolódóan üzletelsz, érdemes fontolóra venni ezt a platformot értékesítési csatornaként.

Azonban felhasználói oldalról nézve vannak hátrányai is az Árgép.hu-nak. Egyrészt hiányzik belőle a mobil alkalmazás, ami megnehezítheti a felhasználók számára a böngészést és a vásárlást mobil eszközökön keresztül. Emellett nincs lehetőség feliratkozni hírlevélre, ami egy hatékony kommunikációs csatorna lehetne a felhasználókkal. Továbbá, a hirdetési lehetőségek is korlátozottabbak az Árgép.hu-n, mivel csak kattintás alapú hirdetéseket lehet elhelyezni, ami megnehezítheti a célcsoport pontos elérést és a hatékony marketinget. 

Glami


A Glami egy divattal, lakberendezéssel és szépségápolással foglalkozó árösszehasonlító oldal, amelynek látogatottsága általában alacsonyabb az Árgép és az Árukereső oldalához képest. Bár havi szinten körülbelül 1 millió látogatója van, főleg a hölgyek alkotják a többséget. A Glami nem párosítja össze a termékeket, hanem megjeleníti a listában az összes forgalmazó kínálatát, szűrési lehetőségekkel.

Ha ruházati, cipő, ékszer, vagy például óra webáruházad van, kiemelten javasolt jelen lenni a Glamin. A platformon lehetőség van ár- és márkaszűrésre, így a felhasználók könnyen megtalálhatják a nekik megfelelő termékeket.

Fontos megjegyezni, hogy a Glami figyelmet fordít az elemző attitűdű hirdetőkre, mivel többféle lehetőség áll rendelkezésre hirdetni: kattintás alapú hirdetéseket lehet elhelyezni, liciteket adhatsz meg (akár kategóriánként), valamint kiemelheted a termékeidet. Ezáltal lehetőség nyílik a célcsoport pontosabb elérésére és a hatékony marketingre a platformon.

Shopalike


A Shopalike.hu olyan online platform, amely hasonlóan a Glamihoz divattal és lakberendezéssel foglalkozik. Havi látogatószáma közelítőleg egymillió, és nagy részüket organikus keresésből érkező látogatók alkotják. Ez azt sugallja, hogy a Shopalike látogatói tudatosabbak a keresés során, és aktívan kutatnak a kívánt termékek vagy szolgáltatások után.

A platformhoz körülbelül 250 webáruház kapcsolódik, és lehetőség van az egyedi termékleírások megjelenítésére is. A Shopalike felhasználói szempontból könnyen kezelhető, és számos szűrési lehetőséget kínál, hogy a látogatók könnyen megtalálják az számukra ideális termékeket.

A Shopalike kiemelkedő előnye a tartalommarketing terén is. A platformon releváns tartalmakat kínálnak a látogatóknak, például blogokat, amelyek segíthetnek inspirációt nyújtani és iránymutatást adni a vásárlóknak. Ezáltal a Shopalike nemcsak egy árösszehasonlító platform, hanem egy teljes körű élményt nyújtó online vásárlási központ.

Olcsóbbat


Az Olcsobbat.hu főként az elektronikai és háztartási eszközök árösszehasonlító platformja. Bár átlagosan havi félmillió látogatóval rendelkezik, a szűrt termékkategóriáknak köszönhetően a látogatók nagyobb valószínűséggel relevánsak a felhasználók számára. A platformon mintegy tíz kategóriában közel 4 millió termék található, ami azt jelenti, hogy a termékekkel való kiemelkedés nehezebb lehet.

Itt is kiemelkedő fontosságú a termékleírás, amely segíthet a vásárlóknak a döntésben. Emellett az "egy termék, két platform" megoldás is rendkívül hasznos lehet, mivel az itt megjelenített termékek továbbá láthatók a kirakat.hu-n is, így egy másik értékesítési csatorna is rendelkezésre állhat a termékek számára. Ezáltal növelhető a termékek láthatósága és az eladások lehetősége is.

Favi


A bútor- és lakásfelszereléseket árusító cégeknek szinte kötelező jelen lenniük ezen a platformon. Az oldal célja, hogy kiszolgálja a látogatók igényeit a bútorpiac területén, és ehhez speciális szűrők és keresési lehetőségek állnak rendelkezésre, amelyek segítenek a felhasználóknak a megfelelő termék megtalálásában. Az oldalon olyan egyedi szűrések érhetők el, mint például a bútorhoz tartozó lábak vagy speciális méretadatok, amelyek további személyre szabottságot és pontosítást biztosítanak a vásárlók számára. A platformon való jelenlét lehetőséget teremt a bútor- és lakásfelszereléseket árusító vállalkozások számára, hogy szélesebb körben érjék el a potenciális vásárlókat és növeljék az eladásokat a digitális térben.

Árportál


Az Árportál olyan online platform, amely gyakran rejtve marad az emberek előtt, pedig érdemes tudni róla, hogy az Árgép testvéroldalaként működik. Különösen ajánlott figyelembe venni az Árportált, ha elektronikai termékekkel foglalkozol, hiszen kiemelkedő lehetőséget kínál az értékesítési csatornák bővítésére.

Bár a havi látogatószám meghaladja a 300 ezret, az árucikkek száma közelíti a 12 milliót, ami komoly versenyt jelent. Emiatt kulcsfontosságú, hogy kiemelt figyelmet fordíts a termékleírásokra, hogy kiemelkedj a tömegből és hatékonyan kommunikálj a potenciális vásárlókkal.

Fontos megemlíteni, hogy az Árportál egyszerűségeben rejlik az ereje. A könnyen áttekinthető felület és az egyszerű navigáció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan és hatékonyan böngésszenek a termékek között. Ezáltal mind a vásárlók, mind pedig a vállalkozások számára vonzó lehetőséget kínál az Árportál által nyújtott online platform.

Feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelemre, ahol rendszeresen olvashatsz aktuális újdonságokról. iparági hírekről, de konkrét esettanulmányokkal, elemzésekkel, sztorikkal is találkozhatsz.

Sikeres feliratkozás

Sikeres feliratkozás

Köszönöm, hogy feliratkoztál!

Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam