PPC jelentése

Egy hirdetési modell, ami a pay-per-click, azaz kattintásonkénti fizetés, vagy fizetett keresés rövidített elnevezése. A hirdetők csak akkor fizetnek, ha egy felhasználó rákattint a hirdetésünkre. Ezeknek a hirdetéseknek a segítségével a hirdetők célzottan tudnak üzeneteket megjeleníteni a célközönségnek. Az üzenetek kiemelt találatokként jelennek meg, elkülönítve a nem fizetett (organikus) találatoktól.

A PPC hirdetés kulcsszavakra épül, amelyeket a hirdető ad meg, és amely összeköti a célközönség lekérdezésével - azaz azzal a kifejezéssel, amit a keresőbe beírnak. A hirdető egyezési típus beállításától függ, hogy egy kulcsszó mennyire pontosan célozza meg a lekérdezéseket.

A PPC hirdetések versenyében nem az az aukció nyer a keresőmotorban, aki a legtöbbet fizet. Más szempontokat is figyelembe vesznek, amikor a fizetett hirdetéseket rangsorolják. Ez keresőmotoronként eltérő, ugyanis más algoritmust használnak, amelyeknek más szempontok fontosak, és más súllyal.

A Google-nek fontos az
ajánlattétel összege
a hirdetés relevanciája
annak minősége,
honnan jött a keresés

Hogy mennyire releváns egy hirdetés, az a Google rendszerében a minőségi mutató határozza meg, ami az eddigi átkattintási arányból (CTR), a hirdetéshez kapcsolódó kulcsszavakból, a landing (érkező) oldal minőségéből tevődik össze.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam