Meta tag jelentése

A meta tag (vagy metacímke) olyan speciális kódrészletek, amelyeket a weboldal forráskódja tartalmaz a keresőmotoroknak. Olyan, mint a blogok címkéi. Ha kulcsszavakat is tartalmaznak, akkor a leggyakoribb meta tagek a meta cím (title), és a meta leírás (description). A meta tagek a SEO fontos elemei voltak korábban, de a kulcsszóhalmozás miatt már nem olyan súllyal vesznek részt.

Több típusa van a metatageknek, íme a legfontosabbak:
Meta kulcsszavak: régen a keresőoptimalizálásban volt szerepük, ma már a Google nem veszi őket figyelembe. Ugyanis korábban a telerakták az oldalt a tartalomhoz nem illő kulcsszóval, hogy minél több keresésre jelenjenek meg a felhasználóknak. Ez volt az úgynevezett „kulcsszóhalmozás”.

Meta cím: Az egyik legfontosabb meta tag, ugyanis jelentős szerepe van a keresőoptimalizálásban, és a felhasználó számára is látható – a böngésző fülén jelenik meg. Ez nem ugyanaz, mint a dokumentum címe.

Meta leírás: A meta leírás (meta description) címkére egyáltalán nem figyel a Google, és csak akkor jeleníti meg, ha az a kereséshez kapcsolódó szöveget tartalmaz

Meta robotok: Ezeknek köszönhetően befolyásolhatod a keresőmotorokat, hogy hogyan kezeljék weboldalaidat.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam