Befektetésarányos megtérülés jelentése, fogalma

A befektetésarányos megtérülés, közismertebb nevén ROI (Return on Investment), egy pénzügyi mutató, amely segít meghatározni, hogy egy befektetés mennyire volt jövedelmező. Az ROI kiszámítása során a befektetésből származó nyereséget osztjuk el a befektetés költségével, és az eredményt százalékos formában adjuk meg. Ez a mutató különösen hasznos a vállalkozások számára, mert lehetővé teszi a különböző befektetések összehasonlítását és a legjobban teljesítők azonosítását.

A ROI előnyei:
Egyszerűség: Az ROI egyszerű és könnyen érthető mutató, amely gyorsan kiszámítható.
Összehasonlíthatóság: Lehetővé teszi különböző befektetések összehasonlítását, függetlenül azok típusától vagy méretétől.
Döntéshozatal támogatása: Segíti a vállalatokat abban, hogy jobb pénzügyi döntéseket hozzanak azáltal, hogy megmutatja, mely befektetések hozzák a legnagyobb nyereséget.
A ROI hátrányai:
Nem veszi figyelembe az időtényezőt: Az ROI nem veszi figyelembe a befektetés időtartamát, ami fontos lehet a hosszú távú befektetéseknél.
Kockázat figyelmen kívül hagyása: Az ROI nem veszi figyelembe a befektetés kockázatát, ami azt jelenti, hogy egy magas ROI-jú befektetés lehet, hogy nagyobb kockázattal jár.
Költségek és nyereségek meghatározása: A pontos ROI számításához pontosan kell tudni a befektetés költségeit és a nyereséget, ami néha nehéz lehet.
Dolgozz velem! Dolgozz velem!

Dolgozz velem!

A digitális marketing sokszorosan megtérülő befektetés.

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területén ROI-ra fókuszáló marketing kampányokat alkotok meg ügyfeleim számára. Elsősorban a startupok, a kis- és középvállalkozások növekedését, skálázódását segítem, de partnerként digitális marketing ügynökségek eredményességében is támogatást nyújtok.

Részletek
Tanulj velem! Tanulj velem!

Tanulj velem!

Szerezz gyakorlati, piacképes tudást egyéni módszerekkel!

Az online marketing mai napig leghatékonyabb eszközeit mutatom meg Neked és egyedi oktatási módszertanommal garantálom, hogy használható tudásra teszel szert. Ha Te magad szeretnéd kezelni kampányaid, vagy csak érteni akarod a szakértőket, akikkel együtt dolgozol, sajátítsd el könnyedén a számodra szükséges tudást! Ismerjük meg egymást egy díjmentes 20 perces konzultáción!

Részletek

Rólam mondták

Partnereim értékelése alapján jelenleg kiváló minősítéssel rendelkezem.

Forrás és további vélemények:

Akiktől tanultam